Garantie
Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat een product een gebrek heeft. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging. 

Beschadigd tijdens transport
Is uw pakket tijdens transport beschadigd? Allereerst onze excuses voor het ongemak. Uiteraard is dit niet de bedoeling. Maak een foto van de beschadigde product(en) en/of verpakking. Laat het ons binnen 24 uur na ontvangst weten. Stuur dit samen met je ordernummer naar: info@dutch-heros.com. Wij gaan dit onmiddellijk oplossen!

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@dutch-heros.com. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je klacht te melden bij het ODR platform. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.