NINA OTTOSSON-VERHAAL

DE OORSPRONKELIJKE ONTWERPER EN ONTWIKKELAAR VAN DOG & CAT PUZZLE GAMES & TOYS SINDS 1990
De filosofie van Nina Ottosson is dat de hond vier poten en één kop heeft, en dat alle vijf op verschillende manieren activiteit nodig hebben – zowel fysiek als mentaal.

 • Nina Ottosson-spellen en -speelgoed zullen de geest en het lichaam van uw hond trainen.
 • Kan gedragsproblemen helpen voorkomen en verminderen!
 • Help gewichtsproblemen voorkomen en verminderen.
 • De spellen zullen helpen om je band met je hond te versterken.
 • Voorkom verveling.

Het assortiment duurzame interactieve puzzelspellen van Nina Ottosson is ontworpen om de hersenen van een hond te stimuleren en tegelijkertijd zijn relatie met mensen te versterken. Elk ontwerp heeft een uniek mechanisme dat zowel mentale als fysieke behendigheid vereist om de uitdagingen aan te gaan en verborgen voedselbeloningen te onthullen. Ze kunnen worden ingesteld op verschillende niveaus van complexiteit, om alle honden van alle leeftijden en rassen tevreden te stellen. Dus of je nu een 'Forrest Gump' of een 'Albert Einstein' hebt, er is een Nina Ottosson-spelontwerp voor elke hond!

MENTALE ACTIVITEIT - WAAROM
Zowel honden als mensen hebben een bepaalde hoeveelheid activiteit nodig. Maar het is belangrijk om een ​​balans te vinden tussen activiteit en inactiviteit, zodat de hond niet gestrest raakt door onder- of overactiviteit. Wandelen is een geweldige bezigheid, maar honden hebben ook mentale stimulatie nodig. Alle honden hebben soms hun hoofd nodig om zich goed te voelen, en sommige honden hebben meer behoefte dan andere. Als ze hun energie niet in een georganiseerde activiteit kunnen stoppen, kunnen ze soms hun eigen 'plezier' creëren, wat niet altijd door de baasjes wordt gewaardeerd, zoals op dingen kauwen of gewoon hyperactief worden. Tegelijkertijd is het belangrijk om gewoon stil te zijn en te wachten terwijl we staan ​​en met iemand praten, of gewoon naast ons op een bankje gaan liggen en kijken naar honden en mensen die voorbij lopen zonder te reageren. Activering van uw hond kan van alles zijn, van speuren in het bos tot gehoorzaamheidstraining,

In de zomer, als het mooi weer is en het niet regent, krijgen de honden normaal gesproken meer prikkels, is het makkelijker en leuker om buiten te zijn en te spelen en activiteiten voor uw hond te bedenken. In de herfst en winter kan het saai zijn als het regent of sneeuwt, of koud en winderig is. Tegelijkertijd is het vaak moeilijk om de activiteiten binnenshuis af te wisselen en leuke activiteiten te bedenken die vermakelijk, eenvoudig en stimulerend zijn. Mentale activering is iets waar veel hondenbezitters misschien geen tijd voor hebben, of moeite hebben met het bedenken van dingen om te doen, en zich misschien niet realiseren hoe belangrijk het is voor de algehele gezondheid van de hond. Het zou het aantal “probleemhonden” aanzienlijk verminderen als iedereen zou begrijpen hoe belangrijk het is dat de hond zowel zijn kop als zijn poten gebruikt. Mijn filosofie is dat de hond vier poten en één kop heeft,

HOE PUZZELSPEELGOED EN SPELLEN WERKEN
De Nina Ottosson Puzzle Games, waar de meeste honden graag mee spelen, zijn ontworpen om de hond op verschillende manieren te laten werken aan het oplossen van problemen, door verborgen hondensnoepjes te vinden, bijvoorbeeld om blokken op te tillen, schijven te draaien, blokken te duwen, rond te draaien enz. Het doel van deze spellen is dat het baajse de hond thuis op een gemakkelijke en leuke manier mentaal kan activeren. Terwijl de spellen worden gebruikt, krijgen de hond en het baasje de kans om meer contact met elkaar te hebben en hun relatie te versterken. Tegelijkertijd is er een leerproces van alledaagse gehoorzaamheid tijdens leuke en positieve momenten, zoals bijvoorbeeld: zitten, liggen, blijven en wachten.

HONDEN & HUISDIEREN MOTIVATIE OM TE LEREN – WAT WE WILLEN
Wilde dieren krijgen natuurlijke mentale stimulatie bij het jagen op voedsel, wat mij heeft geïnspireerd bij het ontwikkelen van de spellen die passen bij de natuurlijke bewegingen en instincten van de hond. De hond moet werken om eten of lekkernijen te krijgen, niet alleen om het uit een kom te laten serveren. Honden hebben verschillende driften om ontvankelijk te zijn voor lof wanneer ze hen verschillende acties of bewegingen leren. Sommige honden zijn geïnteresseerd in objecten, waarbij de beloning kan zijn om het favoriete speeltje te krijgen als ze doen wat er van ze verwacht wordt. Veel honden zijn bereid om iets nieuws te leren als ze een lekkere traktatie krijgen. Voor sommige honden is huisdieren en knuffelen met het baasje de beste beloning, terwijl anderen zich laten inspireren door geuren, jagen of bewegingen, waarbij de beloning kan zijn om tijdens het jagen een bal te vangen, een spoor te volgen of een voorwerp te apporteren. Daarnaast is er een klein aantal honden dat erg moeilijk te motiveren is.

Veel van deze honden kunnen gemotiveerd raken door verschillende van deze beloningen te combineren om het voordeel van presteren te vergroten of om de aandacht van de hond te trekken. Eten is de primaire drijfveer, omdat het belangrijk is om te overleven, waarop ik mijn producten heb gebaseerd. Daarna heb ik andere dingen toegevoegd, zoals beweging, jagen, interesse in objecten en huisdieren, omdat de hond lof en huisdieren zal krijgen als hij werkt om lekkernijen in de spellen te vinden. Al deze componenten samen betekenen dat de meeste honden, ongeacht ras, grootte of leeftijd, geïnteresseerd zijn in de spellen en deze kunnen gebruiken.

INTELLIGENTIE, MOTIVATIE OF GENETISCH VOORDEEL
Honden hebben echter verschillende niveaus van intelligentie, net als wij mensen. Ik realiseerde me vanaf het begin, vooral nadat ik deze spellen op verschillende honden had getest, dat mijn spellen verschillende moeilijkheidsgraden moesten hebben om zoveel mogelijk honden te passen. Daarnaast zullen sommige honden met een genetische aanleg voor apporteren bepaalde spelletjes makkelijker vinden dan honden die eerst moeten leren apporteren. Alle honden genieten van een verscheidenheid aan activiteiten en waarderen het uitproberen van nieuwe dingen. Hetzelfde geldt voor deze spellen - sommige honden zijn blij met spellen die eenvoudig en gemakkelijk zijn, terwijl anderen steeds moeilijkere spellen nodig hebben. Het is hetzelfde voor ons mensen en kruiswoordpuzzels, sommige mensen zijn blij met de simpele, terwijl anderen zichzelf blijven uitdagen met puzzels die steeds moeilijker worden. Sommige mensen vragen zich af of de honden de spelletjes beu worden.

PUPPY'S
Vanaf een leeftijd van 10 weken kan er samen met een puppy gespeeld worden. Het is heel belangrijk om te beginnen met spellen die eenvoudig en gemakkelijk zijn en die je maar heel kort speelt, maximaal 10 minuten. Het is ook belangrijk om samen met de puppy te spelen, positief te zijn en veel te prijzen en geen negatieve woorden als "nee" te gebruiken. Honden kunnen tijdens het spelen woorden als wachten, zitten enz. extreem snel leren omdat het leuk is, ze krijgen iets lekkers en we doen samen iets leuks.

SPEEL DE SPELLEN SAMEN MET JE HOND
Puzzelspellen en speelgoed met lekkernijen moeten altijd samen met de hond of onder toezicht worden gebruikt. De eerste keren dat de spellen worden gebruikt, raad ik aan om veel kleine lekkernijen te verbergen, de hond veel aan te moedigen en te prijzen als hij het juiste doet, en voorzichtig te proberen om te leiden, als hij probeert het spel te bijten of te ruw is, door een hand over het spel of het optillen, wacht tot de hond is gekalmeerd en probeer het dan opnieuw.

VERHOOG DE MOEILIJKHEIDSNIVEAU

De meeste spellen kunnen moeilijker worden gemaakt door bepaalde onderdelen te vergrendelen met blokken of pinnen die de hond moet optillen, schuiven of verplaatsen om bij de vakjes met de verborgen lekkernijen te komen. Deze mogen alleen worden gebruikt als de hond begrijpt hoe het spel werkt en dat hij zich een weg moet banen naar de lekkernijen en niet in de onderdelen moet bijten. Het is belangrijk om geen spelletjes te gebruiken die in het begin te moeilijk zijn, je moet de hond even de tijd geven om te begrijpen hoe de spelletjes werken. De meeste honden begrijpen snel dat ze moeten werken om bij de lekkernijen te komen en dat het loont om naar aanwijzingen van het baasje te luisteren.

Deze communicatie tussen de hond en zijn baasje is zeer de moeite waard, het leidt tot een dieper begrip terwijl het plezier heeft. Het uitgangspunt van de DogCasino is bijvoorbeeld dat de hond zal leren lades uit te trekken, en als de hond dat begrijpt, kun je elke lade op slot doen met de botten bovenop het spel. Dit verhoogt de moeilijkheidsgraad, aangezien de hond twee problemen moet oplossen om bij de lekkernijen te komen. Een ander voorbeeld is de DogBrick, waarbij de hond stenen moet verschuiven om bij de lekkernijen eronder te komen. Deze stenen kunnen met blokken worden vastgezet, wat betekent dat de hond eerst de blokken moet optillen om de stenen te kunnen verplaatsen en zo de lekkernijen te vinden.

MATERIALEN
Nina Ottosson Puzzle Games and Toys zijn gemaakt van twee materialen, composiet en kunststof. Het meer
natuurvriendelijke composiet is een mix van houtvezels en plastic met een zwaarder ontwerp, uitstekend voor honden die opgewonden raken en de neiging hebben om ruw te worden, en kan worden gebruikt met zowel nat als droog voedsel en geweldig voor honden die veel kwijlen, of wanneer de spellen voor meer dan één hond worden gebruikt. De plastic spellen hebben een ontwerp dat kleurrijk en stabiel is, gemakkelijk schoon te maken, en kan worden gebruikt met zowel nat als droog voedsel en is geweldig voor honden die veel kwijlen, of wanneer de spellen voor meer dan één hond worden gebruikt. Dit betekent dat je alle Nina Ottosson-spellen ook kunt gebruiken om "Frozen Puzzle" te maken door wat lekkernijen te mengen met water of yoghurt, een deel van het mengsel in de compartimenten te gieten, het spel in de vriezer te leggen en te laten opstijven. Dit is perfect voor warme dagen of wanneer de hond wat extra activiteit nodig heeft. Deze worden onder toezicht gebruikt.

VOOR WELKE HUISDIEREN EN DIEREN ZIJN DE SPELLEN GESCHIKT
Bijna alle spellen kunnen worden gebruikt door honden van alle groottes, en ook door katten, papegaaien, konijnen, fretten, minivarkens. Voor kleine honden of katten kunt u een touwtje in de blokken of handgrepen binden als ze moeite hebben ze vast te pakken. Verder is de grootte niet echt een probleem. De belangrijkste factor die bepaalt of de hond de spelletjes leuk vindt, is of de hond gemotiveerd is om te werken voor de lekkernijen of het voedsel dat je verstopt.

In 2015 werd Nina Ottosson overgenomen door Outward Hound in de VS en is sindsdien onderdeel geworden van de Outward Hound-familie met verschillende merken onder één dak.

 

 

Sorteer op
 • Niveau 1

  Nina Ottosson Dog Smart Composiet
  Nina Ottosson Dog Smart Composiet
  € 24,95 € 19,95
 • Niveau 1

  Nina Ottosson Dog Smart
  Nina Ottosson Dog Smart
  € 24,95 € 17,95
 • Niveau 2

  Nina Ottosson Hide N'Slide
  Nina Ottosson Hide N'Slide
  € 39,95 € 24,95
 • Niveau 2

  Nina Ottosson Dog Brick
  Nina Ottosson Dog Brick
  € 36,95 € 24,95
 • Niveau 3

  Nina Ottosson Dog Casino
  Nina Ottosson Dog Casino
  € 36,95 € 24,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2023 dutch Hero's pet products | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel